#AUTUMNCHEESECAKE

Jesenný čízkejk predsa musí byť tekvicový. Tekvica je úžasná v tom, na koľko spôsobov sa dá zjesť, je výživná ako delo a ešte aj veeeľmi chutná. Jedzte smelo, múku potrebovať nebudete!

#ingredients
Korpus: 200g ovsené vločky, 1 vajíčko, 2 PL kokosový olej, 1 PL arašidové maslo jemné, 2 PL med, trochu vody podľa potreby

Plnka: 500g odtučnený jemný tvaroh, 1 maslová tekvica, 2 vajíčka, 1 PL mandľové maslo (príp.arašiové), 2 ČL škorica mletá, 1/2 ČL zázvor mletý, 4 PL med

Ako prvý si pripravíme korpus a to veľmi rýchlo a jednoducho. Trúbu predohrejeme na 200 stupňov. V miske zmiešame všetky ingrediencie dokopy a ak je potrebné pridáme aj trošku vody pre lepkavejšiu konzistenciu. Cesto potom povtláčame na spodok a aj boky formy a dáme piecť na 10-15 minút.
Kým sa nám pečie korpus si nachystáme plnku. Tekvicu si musíme očistiť zvonku aj zvnútra a dáme variť na paru do hrnca. (Ja zvyknem variť vždy na paráku zeleninu pre zachovanie vitamínov)
Varíme do zmäknutia, cca 10 minút. Následne rozmixujeme na pyré a to zmiešame spolu s tvarohom, škoricou, zázvorom, medom a mandľovým maslom.
Plnku vlejeme do formy na dopečený korpus a pečíeme ešte na 180 stupňoch asi 50 minút.
Dopečený čízkejk necháme vychladnúť a na ozdobu môžeme použiť mandle a škoricu.

Dobrú chuť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *