#BESTHOKKAIDOBREAD

Hokkaido všade! Toto je môj najlepší, najobľúbenejší receptík na tekvicový chlebíček (koláčik). Chrumkavý a vláčny zároveň. Mňam…

#ingredients: 
1 stredne veľká tekvica Hokkaido, 2 šálky špaldovej celozrnnej múky, 4 vajíčka, 1/2 šálky javorového sirupu, 1 šálka olivového oleja, 1 menšia šálka uvarenej kávy (presso) cca 150ml, 3 PL medu, 2 ČL bezfosfátového prášku do pečiva, 1 ČL mletého zázvoru, 1/2 ČL mletej škorice, štipka soli

+ tekvicové lúpané semiačka na posyp

Trúbu si predohrejeme na 180 stupňov a ako prvé si pripravíme tekvicové pyré. Tekvicu umyjeme, rozrežeme a vydlabeme. Nakrájame ju na mesiačiky a dáme piecť do zmäknutia približne 30-35 minút. Keď máme tekvicu dopečnú necháme ju trošku vychladnúť.
Tekvicu vložíme do mixéra kým nebude pyré jemné a základ na chlebík máme pripravený.

Do misky si pridáme (orientačne 400g) pyré, múku, vajíčka, kávu a olej. Miešame pokiaľ sa cesto pekne spojí. Následne pridávame všetky ostatné suroviny a vymiešame. Formu na chlebík si vystelieme papierom na pečenie a nalejeme cesto. Na vrch nasypeme semiačka.

Pečieme 45 minút. Špajdľou môžeme overiť či je cesto už dobre prepečené, koláčik môžeme nakoniec posypať práškovým cukrom.

Dobrú chuť! 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *