#FITGINGERBREAD

Dokonalý perníček z avokáda a bez cukru ♥️

#ingredients:
120g celozrnná ovsená múka, 1 stredne veľká cuketa – cca 300g, 1/2 polka zrelé avokádo, 3 PL erythritol/ iné sladidlo, 2 ČL holandské kakao, 2 ČL prášku do perníka, nastrúhaná citrónová kôra z umytého citróna

Na potretie: 30g 99% čokoláda, 100g kyslá smotana (smotanu som ochutila pár kvapkami – flavdrops- s príchuťou butter biscuit), strúhaný kokos (rátala som 15g)

Trúbu si predohrejeme na 180 stupňov. Cuketu su umyjeme a nakrájame na kocky a spolu s avokádom vymixujeme mixérom na kašu. Primiešame múku, sladidlo, kakao, prášok do perníka a strúhanú kôru. Na plech si pripravíme papier na pečenie a nalejeme cesto. Kým sa nám perníček dopečie pripravíme si polevu na potretie – čokoládu, ktorú si rozpustíme vo vodnom kúpeli, zmiešame spolu s kyslou smotanou (do nej môžete použiť ochucujúce kvapky). Keď sa nám perník dopečie potrieme ho polevou a celý posypeme kokosom. Pre tých, ktorých zaujímajú aj makronutrienty či kalórie – na celý plech vychádza koláčik 1000 kcal a koláčik má dokopy 100g sacharidov, 54g tukov a 32g bielkovín. Dobrú chuť 🙂