#FITHOKKAIDOMUFFINS

Toto sú muffiny, ktoré chutia ako… Jeseň!
Ideálne si zoberte aj deku a teplý čaj, možno ešte nejakú dobrú knižku a vychutnajte si tieto koláčiky bez výčitiek. Hokkaido tekvica má úžasnú maslovú chuť, obsahuje vitamíny od A po Z a navyše má minimum kalórií. Takže?

#ingredients:
1 tekvica Hokkaido, 1 šálka špaldovej celozrnnej múky, 2 vajíčka, 1/4 šálky mlieka, 1/4 šálky javorového sirupu, 2 PL kokosového oleja, 2 ČL bezfosfátového prášku do pečiva, 1/2 lyžička mletej škorice, 2-3 kvapky vanilkové flavdrops, štipka mletého muškátového orechu a štipka soli

+ semiačka na posyp (ja som použila slnečnicové, ale použite kľudne aj iné)

Moje poznámky..
♥ Tekvicu nešúpte. ale dajte ju piecť aj so šupou. Ušetríte si námahu a telu doprajete dávku vitamínov
♥ Na pečenie používam silikónové formičky
♥ Tip pre rodičov, ktorých deti nechcú zeleninu. U nás funguje na výbornú 🙂

Trúbu si predohrejeme na 180 stupňov a ako prvé si pripravíme tekvicové pyré. Tekvicu umyjeme, rozrežeme a vydlabeme. Nakrájame ju na mesiačiky a dáme piecť do zmäknutia približne 30-35 minút. Keď máme tekvicu dopečnú necháme ju trošku vychladnúť.
Tekvicu vložíme do mixéra kým nebude pyré jemné a základ na naše muffiny máme pripravený.

Do misky si pridáme pyré, múku, vajíčka a rozpustený kokosový olej a miešame kým sa cesto pekne spojí. Následne pridávame všetky ostatné suroviny a vymiešame. Formičky náplňame približne do polovičky a na vrch každého muffinu nasypeme semiačka.

Pečieme 30 minút na 180tke.

Dobrú chuť! 🙂
PS. Tá vôňa v celom byte…To chceš!

One thought on “#FITHOKKAIDOMUFFINS

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *