#FITZUCCHINIPIZZA

Miluješ pizzu? Aj ja! Objednať si ju však nechystám a miesto toho si radšej doma upečiem takúto fit verziu z cuketového cesta. Čekuj receptík.


#ingredients:
Základ: 2 cukety, 1/2 šálky pohánkovej múky (cca 75g), 1ČL soľ, 1ČL oregano
Na pizzu: 1/2 šálky sekaných rajčín (osobne odporúčam tesco organic chopped tomatoes), mozzarella light, vysokopercentná kuracia šunka, cesnak (2-3 strúčiky), olivy, kukurica

Trúbu si predohrejeme na 210 stupňov.
Cuketu si nastrúhame, primiešame soľ a necháme ju odstáť, aby pustila vodu. Odloženú cuketu si cez kuchynskú utierku ešte „vyžmýchame“, aby bola čo možno najsuchšia. Po odšťavení vody z cukety ju vrátime do misky a primiešame aj múku s oreganom.
Plech vystelieme papierom na pečenie a z cesta si vytvarujeme 6 ks mini pizze. Dáme piecť na 10-15 minút. Upečené cesto vyberieme otočíme obracačkou a dáme piecť znova na 10-15 minút.
Kým sa nám pečie základ, pripravíme si oblohu. Rotlačený cesnak zmiešame spolu s rajčinami, a prichystáme si ostatné suroviny.
Keď máme základ pizze dopečený, na vrch si dáme rajčiny, nakrájanú šunku, kúsky mozzarelly, olivy a kukuricu. Prípadne aj iné suroviny, záleží už len od vašej chuti.
Takto pripravené pizze dáme zapiecť do chrumkava na 10-15 minút.

Dobrú chuť 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *