#MIMISFIGORGASM

Milujem figy a teda väčšinou ich jem čerstvé len tak na posedenie. Keďže som ich vždy skôr zjedla, ako s nimi stihla niečo vymyslieť, rozhodla som sa ich konečne využiť v dezerte. Vyskúšajte tento fantastický nepečený koláčik s figami. Múku ani cukor potrebovať nebudete :-).

#ingredients:
1.vrstva: 140g ďatle sušené, 100g mleté mandle, 50g mleté vlašské orechy, 3 PL kokos strúhaný, 3 PL voda, 1 PL kokosový olej, 1/2 ČL škorica,
2.vrstva: 120g odtučnený jemný tvaroh, 100ml kokosové mlieko (príp.iné mlieko), 50g kešu (odmočené 24hod!), 4 PL strúhaný kokos, 2 PL stévia
3.vrstva: čerstvé figy (konkrétne som použila 4 figy)

Na prvú vrstvu si pripravíme mixér a rozmixujeme všetko spolu (mandle, ďatle, orechy,…). Vymixovanú hmotu dáme do formy (použila som menšiu štvorcovú formu s bočným orváraním). Korpus pozatláčame päsťami na dno a dáme tuhnúť do chladničky.
Na druhú vrstvu použijeme vo vode odmočené kešu oriešky a tie spolu s ostatnými surovinami rozmixujeme mixérom až pokiaľ nebude krém dosť jemný.
Následne si druhú vrstvu pridáme do formy a dáme na 2 hodiny stuhnúť do mrazničky. Z mrazničky môžete vybrať tortičku tak 10-15 minút pred podávaním. Nakoniec nezabudnite na „čerešničku na torte“ a ozdobte nakrájanými figami. Mňamkaaa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *